Iris Hartman

Na heftige gebeurtenissen in haar jeugd reflecteert Iris Hartman door middel van fotografie haar onbespreekbare realiteit op de natuur. Ze kijkt met bewondering naar de natuurlijke omgeving die, net als de menselijke, gevormd wordt in voor- en tegenspoed. In haar beeldtaal gebruikt ze de natuur als decor, waarin bomen als personages met individuele karakters fungeren. Door gebruik te maken van licht en kunstmatige ingrepen probeert ze de kijker mee te nemen in haar verwondering en aan te zetten tot intieme verbondenheid met deze weerbare omgeving.

Datum wordt bekend gemaakt.

Buurtcentrum Blixems

Fotoclub Ericamera kondigt graag zijn jaarlijkse expositie aan. Onder invloed van de Covid-19 pandemie hebben de leden zich dit jaar opnieuw op het clubleven moeten oriënteren: forumavonden in clubverband waren een probleem evenals samen er op uit gaan. Na de nodige aanpassingen hebben wij toch weer foto's met elkaar kunnen bekijken en bespreken via videoverbindingen en later zelfs gecombineerd met 'fysiek-vergaderen-op-1,5m-afstand'. Het enthousiasme kreeg een stimulans door het bedenken van opdrachten waardoor de leden uitgedaagd werden een keer buiten hun eigen vaste fotowerkterrein te experimenteren. Opdrachten waren o.a. negative space (negatieve ruimte), zelfportret (met enige beperkingen), licht-donker, scherp-onscherp en nog diverse andere.

Ondanks de beperkingen van de lockdown heeft de club als geheel door deze aanpak zeker niet aan kwaliteit ingeboet Integendeels zelfs: het plezier hebben we vastgehouden en onze kennis en kunde is toegenomen.

Dit jaar houden wij onze expositie op 7 en 8 november 2020.

 

Buurtcentrum Blixems

Ouverture 2

5629 PV Eindhoven

Toegang gratis

Openingstijden:

Zaterdag van 12 tot 5

Zondag 11 tot 5

Belangrijk: Kijk vóór u komt op onze website voor de laatste gegevens over onze expositie.

2020 in ?

Vorig jaar in Delft, het jaar daarvoor in Rotterdam.

© 2020 Ericamera. All images subject to copyright.